Tehtäviä –
Totuuden jälkeen

1. Aineistotehtävä: Docventures

”Olemme jo tilanteessa, jossa bullshit ja nonsense täyttää ilmatilan ja alkaa generoida omaa tarumaista dadamaailmaansa. Mikään normaali ei enää kiinnitä huomiotamme.”

Jokaiseen hyvään tekoon tarvitaan viraliteettia ja huomiotalouden nostetta, jotta se nousisi esiin tietotulvan kuohuvasta kymestä. Totuuden jälkeisessä ajassa Trumpin kaltaisten paskanpuhujien valheet ovat kuin piikkimatto: se ei enää pistä, kun sen päällä astelee tasaisesti.”

Lue Riku Rantalan totuudenjälkeisyyttä käsittelevä nettiartikkeli Huomiohuorasimme turpaanvetovideolla ja jäimme suomalaisille kiinni. Pohdi tekstissä esitettyjen huomioiden valossa omaa medialukutaitoasi. Miksi se on tärkeää? Mitä medialukutaidottomuudesta voi seurata?

2. Blogikirjoitus

Lue Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéllin kolumni Totuuden jälkeinen politiikka (Pohjalainen, 17.2.2018)Mitä tarkoitetaan totuudenjälkeisyydellä? Miten ilmiö näkyy arjessasi? Kirjoita aiheesta blogikirjoitus. Käytä virikkeenä Limnéllin kolumina. Viittaa tekstissäsi kurssimateriaaleihin. 

 

3. Aineistotehtävä: On Bullshit

Lue kurssilla mainitun filosofi Harry Frankfurtin essee On Bullshit (1986). Miten Frankfurt erottelee paskanpuhumisen valehtelemisesta? Miten Frankfurtin 80-luvulla määrittelemä ilmiö näkyy nykyään sosiaalisessa mediassa? Kirjoita aiheesta 2-4 sivun essee tai äänitä podcast. Virikkeenä voit käyttää myös viereistä videota, jossa Frankfurt käy läpi esseensä aiheita.

Menu